Miért éri meg átláthatónak lenni?

Az átláthatóság alapérték számunkra. Ebben a posztban megmutatjuk, hogy miért éri meg átláthatónak lenni.

Olvasási idő: 2 perc

A Bridge Budapest, a CEU Business School és a Transparency International Magyarország készített egy önbevalláson alapuló tesztet. A teszt azért jött létre, hogy a vállalkozóknak a kitöltés során legyen lehetőségük végiggondolni, mire érdemes odafigyelni, hol tartanak az átláthatóság, a tudatosság, a felelős üzleti magatartás terén.

Nekem meggyőződésem, hogy akár a saját cégünk, akár az országunk hosszú távon csak akkor lesz versenyképes, csak akkor tudja megállni a helyét más cégekkel vagy országokkal szemben, ha a gazdaság szereplői közül minél többen – nyilván magunkat is beleértve – a szabályok szerint játszanak – Fehér Gyula, a Ustream társalapítója

Az a jó érzés, hogy ha bármi kiderül abból, amit csinálunk, akkor arra büszkék lehetünk, nem kell szégyenkeznünk. – Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója

A teszt 4-5 percet vesz igénybe. A következő 4 területtel foglakozik:

 • menedzsment és kommunikáció
 • HR kérdések
 • pénzügyek
 • üzleti kapcsolatok

Ha a teszt kitöltése legalább 80%-os, a vállalkozás büszkén viselheti a Vállalható Vállalkozás címet. Bízunk benne, hogy egyre több vállalkozó éri el ezt a szintet, és válik referenciává más vállalkozók számára is. A tesztet itt éred el.

Miért éri meg átláthatónak lenni?

 1. Rengeteg energiát spórolsz azzal, ha a kettős gondolkodás helyett értékteremtésre fordíthatod a kapacitásaidat vagy egyszerűen csak jól alszol.
 2. Példát mutatsz a gyerekeidnek, hogy a teljesítménynek és a tudásnak is van szerepe az érvényesülésben.
 3. Kutatások bizonyítják, ha az alkalmazottak azt látják, hogy a főnökeik tisztességesen működnek, akkor az alkalmazottak elégedettebbek a munkájukkal, az életükkel, kevesebbet stresszelnek, kevesebb egészségügyi problémájuk van.
 4. Az átláthatóság világtrend, ha növelni akarod a bizalmat a céged felé és tartani a lépést, akkor a tisztességes út az egyetlen választás.
 5. Ha valódi piaci verseny alakul ki a vállalkozások között, nő a vállalkozások értékteremtő képessége, ezáltal a gazdaság erősödik és stabilabbá válik.
 6. Ha minden vállalkozás befizeti a rá jutó adóterheket, több pénz marad infrastruktúrára, egészségügyre, oktatásra, kultúrára, más közjavak finanszírozására.
 7. Van esély az üzleti és a politikai élet összefonódását csökkenteni, ha elég sok vállalkozás működik tisztességesen, mert akkor valódi termelő tevékenység folyhat.

Mi átláthatóak vagyunk.

Legyen a te vállalkozásod is átlátható!

Felhasznált források

elsomilliom.hu

vallalhatovallalkozas.hu

 

You may also like...