Innovatív tréningek sikeres vállalatoknak

Üzleti szimulációkkal segítjük munkatársai fejlesztésétSlider

Az üzlet szimuláció, de a verseny izgalma valóság!

Battay Máté, Business & Café


Slider
Magyar Posta Zrt

"Tudatosan ki szerettem volna maradni a csapatmunkából, hogy kívülről figyelhessem meg a csapattagok működését HR-es szemmel. A játék azonban engem is magával ragadott."
- tréning résztvevő


Business & Café Sikermagazin

"A játék koncentrációt, stratégiát, szervezettséget kíván. Megmutatkozott a döntéskészsége és a stressz kezelése is minden résztvevőnek. Nagyszerű volt csapatban játszani, ez egy másik színt vitt bele. Élveztem, sokat tanultam, és máskor is szívesen részt vennék ilyen alkalmakon." - tréning résztvevő


Slider
Mi jellemzi a tréningjeinket?

Image is not available

Élmény vezérelt

Az üzleti szimulációs eszközzel játékos formában adjuk át a tudást. Nincsenek unalmas tesztek vagy bemagolandó anyagok, élményteli, valóban résztvevő képzést kínálunk, amely maradandó élményt biztosít.

Image is not available

Személyre szabott

Nincs két egyforma megoldás, nincs legjobb megoldás. A szimuláció során előálló problémákat a játékosok maguk hozzák létre, ezáltal olyan kérdések merülnek majd fel, amelyek ténylegesen érintik a résztvevőket.

Image is not available

Valódi érzelmek

Mivel a szimuláció aktívan bevonja a játékosokat, ezért nem jellemző a sokszor észrevehető magatartás, miszerint a játékosoknak az elvárt viselkedésnek megfelelően szerepelnek. A szimuláció során a valódi véleményüket és érzelmeiket juttatják kifejezésre.

Image is not available

Mérhető együttműködés

Nem csak azt mutatjuk meg, hogy hogyan lehet együttműködni a csoport tagokkal. Fontos az együttműködő csoport hatékonysága is, ezért kiemelt hangsúlyt helyeztünk rá, hogy ezt mérhetővé is tegyük.

Slider
Slider
Bővebben...

A tréningről

Az üzleti szimuláció egy modern és fejlett eszköz, mely segít szemléletesen bemutatni a feldolgozandó témát. A szimuláció alapját egy iparág vagy piaci helyzet a valósághoz képest egyszerűsített modellje képezi.


A tréning témája a csoportos döntéshozatal, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó csapatban dolgozás képessége. A tréning eszköze egy döntési szimuláció, amely számítógépes háttérrel támogatott eszköze a játékos, élményteli tanulásnak.


A résztvevők a tréning során csapatokat alkotnak. A csapatok egymással versengő cégek vezetőit testesítik meg. A céget érintő stratégiai kérdéseket kell meghatározni a szimuláció során. Az egyes döntések meghozatalára átlagosan 40-45 percük van. A döntések során számos tényezőt kell figyelembe venni, mindezt úgy, hogy a csapatnak együttműködve kell döntenie. Tényleges anyagi kockázatvállalással nem jár, így az elméletek gyakorlatba ültetése nem ismer határt, a kreatív ötletek szabad utat kaphatnak – ha a csapattagokat sikerül meggyőzni.


Tréningünk kialakításakor azt tartottuk szem előtt, hogy a résztvevők játszva, a tanulás kényszere nélkül fejlesszék készségeiket és formálják szemléletmódjukat. A tréning során a résztvevők figyelmét a csoportos munka buktatóira vezetjük rá. Rámutatunk, hogy milyen módszerekkel fejleszthetik az együttműködési készségeiket.


Gyakori hiba, hogy a csoport tagjai túlzottan magabiztosakká válnak, túl kockázatos döntést hoznak, túlzottan domináns szerepet töltenek be a csapatban, amely rombolja a csapatkohéziót. Vannak, akik háttérbe vonulnak, ezzel kihasználatlanul maradnak a rejtett értékeik. További hibaforrás, hogy nincs megfelelő kommunikáció. Ha a felelősségi határok nem kerülnek megfelelően kijelölésre könnyen érdekellentétek alakulnak ki a csapat tagjai között. Előfordul, hogy nem képesek kompromisszumos megoldást találni, nem képesek érzelmektől mentesen vitatkozni, hajlamosak a saját igazukat a csapat érdekei elé helyezni. Ezzel csak kiemeltünk néhány gyakori hibát.


A résztvevőket ténylegesen és lényegesen érintő problémákat mérjük fel, majd ezekre adunk megoldást. Gyakorlati példákon keresztül képzünk.

A tréning létszáma és technikai követelményei

A tréningen a szimuláció szempontjából a javasolt létszám minimum 12 fő. A csapatonkénti létszám optimálisan 3-6 fő. Szükséges csapatonként 1 laptop vagy számítógép és internet elérési lehetőség.

Javasolt forgatókönyv

A javasolt forgatókönyv 2 napos tréning levezetésére lett megtervezve.


A tréning elején bemutatásra kerül a játék környezetét adó piac, ezt követően kerül sor a szimulációra. A szimuláció során körökre bontottan kell döntéseket hozni, az egyes szimulált körök között és alatt a résztvevők számára hasznos, gondolatébresztő észrevételeket teszünk, illetve az első nap végén közösen kiértékeljük a tanulságokat.


A második napon lehetőséget kapnak a résztvevők, hogy az első nap tanulságai alapján újragondolják a stratégiájukat, tiszta lappal kezdünk egy új szimulációt. A szimuláció során többször váratlan helyzetekbe kerülnek a játékosok. A szünetek nap közben viszonylag rugalmasan alakíthatóak. A forgatókönyv a megrendelői igény szerint rugalmasan módosítható.

A tréningek díja

Legalább 20 fős résztvevői létszám esetén az alábbi árajánlatot adjuk:

– magyar nyelven tartott tréning esetében 25 000 Ft + ÁFA / résztvevő / nap

– angol nyelven tartott tréning esetében 35 000 Ft + ÁFA / résztvevő / nap

A megjelölt díjban nem szerepel helyszínbiztosítási, infrastruktúrabérleti és catering költség. Jelen díjaink változatlan formában 2017.12.31. napjáig érvényesek.

Slider
Slider
Ha ezt még elolvasta, biztosan érdekli szemléletformáló tréningünk

Egyetlen kattintásra van az élményteli képzés


Próbálja ki, kérjen demo lehetőséget!

A lehetőség nem hordoz magában semmiféle kötelezettséget az Ön részéről. Adja meg adatait és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Slider