Falling Walls Budapest 2017

2017. május 25-én részt vettünk a Falling Walls Budapest eseményen, ahol innovatív projekteket lehetett bemutatni. 3 percben, ami nem volt egyszerű kihívás.

A rendezvény a leomló falak téma köré épült. Mi ebbe a tematikába a régi oktatási rendszert választottuk, mint megújítandó területet.

Rámutattunk, hogy (minimum) 2 aktuális problémával kell szembenéznie az old school oktatásnak.

Olvasási idő: 2 perc

– Technológiai és társadalmi trendek
– Gyorsan változó szakmák

Technológiai és társadalmi trendek
A fiatalok IT eszközöket olyan hamar kezdenek használni, ahogy csak tudnak. Lehet azzal kritizálni a Z generációt, hogy a z a zombira utal, mert az okostelefonokkal gyakran úgy tűnik, mintha beszippantaná a felhasználót, ugyanakkor ha figyelembe vesszük, hogy ezek nem ideiglenes állapotok, az oktatásnak inkább előnyt kellene kovácsolnia ebből a helyzetből a kesergés helyett.

Gyorsan változó szakmák

Amikor gyorsan változó szakmákról beszélünk, jobban érthető, hogy mire gondolunk, ha a Facebook-ot vesszük elő példaként. Valamivel több mint egy évtizede jött létre, és abban az időben kevesen gondolták volna, hogy manapság ennyien fognak online média menedzserként dolgozni. Ki tudja megmondani, hogy milyen 10 év múlva jól menő foglalkozásokra készítsük fel a mai fiatalokat?

Hogyan jelenthet az üzleti szimuláció megoldást?

Az üzleti szimulációk serkentik a diákok tanulási motivációját. A diákok nem csak hallják a tananyagot a tanártól, de részt vesznek egy problémában, amiről tanulnak. Nem egy speciális problémát oldanak meg egy speciális megoldási úton. Adott egy probléma és saját maguknak kell kitalálniuk, hogy milyen módon oldják meg. Ezáltal saját tapasztalatokat gyűjtenek. A tapasztalati tanulás bizonyítottan jobb eredményt hoz.

A diákoktól gyakran hallani, hogy unalmas a tananyag. Játszani azonban jó. Ezzel mindenki egyetérthet. Ha a játék mellé tanulási kimenet is párosul, az a lehető legjobb kimenet. A játékos jól érzi magát, szórakozik és emellett még a készségeit is fejleszti. A játékosítás itt egy fontos kulcsszó.

A diákok készségeket fejlesztenek az üzleti szimulációkkal a gyorsan elavuló lexikális tudás megszerzése helyett. Ilyen készségek a csapatmunka, komplex gondolkodás, döntéshozatali képesség, analitikus gondolkodás, stb. Ezeket a készségeket nagyobb eséllyel tudják alkalmazni a 10 év múlva aktuális munkahelyükön, ami ki tudja, akkora lehet, hogy még csak 5 éve fog létezni.

Az üzleti szimulációk új generációi online környezetben és többféle eszközön is futnak. Ez megfelel a Z generáció elvárásainak. A diákok nem csak az iskolában tanulnak, de az üzleti szimuláció ott lehet velük bárhol, ahol van internet elérésük.

Az oktatást érintő 2 általános problémát emeltünk ki. A gazdasági képzés területén hoztuk lehetséges megoldásként az üzleti szimulációkat. A legjobb rész pedig mést csak most következik.

A csapatunk támogatást kapott 2016-ban EU-s forrásból, aminek köszönhetően a középiskolai képzésben ingyenesen biztosítjuk a szimulációnkat oktatást segítő eszközként.

Ha középiskolában tanít, éljen a lehetőséggel, oktasson szimulációnkkal.

You may also like...