Digitális Konferencia 2017 – „Digitális tér”

2017 őszén új szakasz indul a digitális pedagógiáról szóló szakmai párbeszédben. Ennek a párbeszédnek már mi is tagjai leszünk. A konferencia többek között olyan kérdésekre keresi a választ, mint

  • Mit jelent a digitális korban a tanulás?
  • Hogyan készíthet fel az iskola a jövőre?
  • Mely készségek megszerzése és fejlesztése nélkülözhetetlen a munka világában való sikeres boldoguláshoz?

Olvasási idő: 1 perc 30 másodperc

A konferencián a “II/3. Szimuláció és videójáték alkalmazása az oktatásban” szekcióban találkozhattok velünk. A szekció várhatóan 14:45 és 16:45 között lesz.

Előadásunk/workshopunk címe: Szemléletformálás új generációs üzleti szimulációkkal. Ehhez adunk most egy kis kedvcsinálót.

A vállalkozások 99%-a KKV az EU-n belül, ami a magánszektorban lévő munkahelyek 2/3-át öleli fel. A kis cégek valójában a gazdaság óriásai, hiszen ők adják az új munkahelyek 80%-át (EU Vállalkozáspolitikai Főigazgatóság). A FIVOSZ felmérése szerint Magyarországon a 2,3 milliónyi 15-34 éves fiatal kevesebb mint négy százaléka (!) mer saját vállalkozásba fogni, ami nemzetközi összehasonlításban is sokkoló arány. Előadásunkban egy olyan módszert mutatunk be, amely javít ezen a mutatón: 2017 tavaszán 4 ország 89 tanárának 480 középiskolás diákja vett részt Közép-európai Üzleti Szimulációs Versenyünkön. A diákok visszajelzései alapján a szimulációnkat használó középiskolás diákok 87%-ánál javult a vállalkozási hajlandóság.

A workshop keretében a diákok által érkezett visszajelzések bemutatása mellett kitérünk arra is, hogy hogyan alkalmazható sikeresen a középfokú oktatásban a módszer, valamint a vállalkozó kedvű tanároknak lehetőséget biztosítunk, hogy maguk is kipróbálhassák játékosként a szoftvert. Elsődleges tanári célcsoport: gazdasági képzésben részt vevő oktatók.

A konferencia részletes programja itt érhető el: http://digitalispedagogus.hu/program/

A konferencia időpontja: 2017. november 18.

A konferencia helyszíne: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.

You may also like...