A jövő vezetői tesztelték legújabb szimulációnkat

2017 május 26 és 28. között került megrendezésre a „Funplus” közép-európai üzleti szimulációs verseny döntője Tatabányán.  A verseny alapját a legújabb üzleti szimulációnk adta, amelyet az ERASMUS+ program keretében fejlesztettünk.

Olvasási idő: 2 perc

A projekt célja, hogy üzleti szimulációra alapozott gyakorlatias oktatási és képzési lehetőséget biztosítsunk a középiskolák, tanáraik és diákjaik részére. 2017 szeptemberétől lesz elérhető a program magyar, szlovák, román és angol nyelven. Annak érdekében, hogy minél nagyobb népszerűségre tehessen szert a program, a pályázatban részt vevő 3 oktatási intézmény és a Maximulation egy nemzetközi versenyt hozott létre “Funplus” néven.

A verseny célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a diákoknak, hogy kipróbálhassák magukat döntéshozói környezetben. Egy komplex feladatban tesztelhették a különböző tárgyakban megszerzett ismereteiket: vállalatot vezetve kellett meghozniuk a döntéseiket. Egy kereskedelmi cég stratégiai döntéseit kellett meghozniuk, amely magában foglalta a készletgazdálkodási, értékesítési, HR és finanszírozási kérdéseket is. Mindezeket a versenytársak várható reakcióinak figyelembevételével kellett meghozniuk.

A középiskolai tanárok 3 fős csapatok formájában nevezhették diákjaikat. 85 tanár 160 csapata regisztrált. A résztvevők Szlovákia, Szerbia, Románia és Magyarország területéről érkeztek. A selejtezők legjobb csapatai az online középdöntőkben folytatták. Végül a 6 legjobb csapat jutott a döntőbe. A döntő verseny feladatai mellett a partnerünk, a tatabányai Mikes iskola szabadidős programokat szervezett, biztosítva, hogy egyrészt jól érezzék magukat a versenyzők, másrészt megalapozzon esetleges későbbi együttműködéseket a diákok között.

A versenyt a szabadkai Akciós Áron csapata nyerte Szerbiából, a második helyezett Romániából, Nagyváradról érkezett, az Erkrizsó csapata, míg a harmadik helyen a ráckevei Ady Endre Középiskola diákjai végeztek Trimentum nevű csapatukkal. Negyedik helyen végzett a szlovákiai Új Omegas csapat, ötödik lett a romániai Ped-A-Team, és hatodik a Székely Csajok csíkszeredai csapata. Mindenkinek gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Ha szeretné használni középiskolai oktatási tevékenysége során a programunkat, kérjük regisztráljon a www.teachplus.eu címen, és értesíteni fogjuk, amint lehetőség nyílik a szoftver használatára. További kérdés esetén kérjük írjon az info@teachplus.eu e-mail címre vagy keressen minket telefonon: 06-20-489-4774.

You may also like...