Maximulation

Szemléletformálás új generációs üzleti szimulációkkalSlider

Amerikában az induló kisvállalkozások 50%-a 1 éven belül, 90%-a 5 éven belül csődbe megy.
Ennek elsődleges oka a tapasztalat hiánya.

Versenyeinken lehetőséget teremtünk, hogy a diákok/hallgatók kipróbálhassák magukat cégvezetőként. Egyelőre valós kockázat vállalása nélkül, üzleti szimulációval.

Az üzleti szimuláció egy modellezett, virtuális színtér, ahol egy vállalkozás egyik vezetőjeként lehet próbára tenni a stratégiai és elemzési készségeket döntéshozási helyzeteken keresztül. A szimuláció során csapatmunkában kell többek között pénzügyi, humánpolitikai, marketing, készletgazdálkodási és kereskedelmi döntéseket meghozni, illetve alkalmazkodni kell a változó piaci környezethez.

Abban nyújtunk segítséget, hogy a diákok a vállalkozói, üzleti világot játékos módon sajátíthassák el. Vállalkozói készségeket és látásmódot fejlesztünk.


Slider
Slider

A szimulációnkat használó középiskolás diákok 87%-ánál javult a vállalkozási hajlandóság.

A vállalkozások 99%-a KKV az EU-n belül, ami a magánszektorban lévő munkahelyek 2/3-át öleli fel. A kis cégek valójában a gazdaság óriásai, hiszen ők adják az új munkahelyek 80%-át (EU Vállalkozáspolitikai Főigazgatóság).


A FIVOSZ felmérése szerint Magyarországon a 2,3 milliónyi 15-34 éves fiatal kevesebb mint négy százaléka mer saját vállalkozásba fogni, ami nemzetközi összehasonlításban is sokkoló arány.


Középiskolában tanít? Jó hírünk van. 2016-ban támogatást nyert ERASMUS+ pályázatunk, melynek köszönhetően térítésmentesen használhatja oktatási tevékenysége során üzleti szimulációs szoftverünket. Ne hagyja ki a lehetőséget!


Slider
Rólunk

Közgazdászokból és mérnökökből álló csapat hozta létre a Maximulation-t az oktatás fejlesztésének céljával.


Slider

A szimuláció önmagában csak egy eszköz. A siker az alkalmazáson is múlik. Folyamatosan fejlesztjük oktatási módszertanunkat, melyet megosztunk az oktatókkal.

Egy átfogó és teljes összefoglaló munka alapján Wellington, Hutchinson, és Faria (2010) kutatásukban 160 tanulmányt vizsgáltak, amelyek számszerűsítetten dokumentálták a szimulációk hatását az év végi vizsgákon elért eredményekre. Ez alapján arra jutottak, hogy az esetek 46,9%-ában hatásosabb eszköznek bizonyultak a hagyományos oktatási módszerekhez képest, 16,9%-ban a hagyományos oktatást találták jobbnak és 36,3%-ban nem tapasztaltak szignifikáns eltérést az eredmények között.


Az eltérő eredmények mögött több hatás is húzódhat. Természetesen a mérési módszerek különbözősége is okozhatta az eltérések egy részét, de Goosen (2002) alapján az egyik legjelentősebb szempont, hogy a szimuláció miként kerül beépítésre az órai anyagba. Hiszen ahogy a tantermi tábla, úgy a szimuláció is csak egy eszköz. A tartalom, ami kiegészíti ezeket az eszközöket, nagyban az oktató munkáján múlik.


Gold (2015) megállapította, hogy a fókuszt másra kell helyezni. A releváns kérdés nem az, hogy hatékony eszköz-e a szimuláció, hiszen ezt több tucat kutatás bizonyította már. A kérdés az, hogy milyen módon kell felhasználni az oktatásba történő beépítése során ahhoz, hogy hatékony legyen? Erre is választ adunk.


Slider
Slider

Egy felnőtt átlagosan naponta 35 ezer döntést hoz meg. Soknak tűnik, de csak étkezési kérdésekből 227 jut egy napra a Cornell University kutatói szerint (Wansink and Sobal, 2007).

A döntéseink nagy része ránk van hatással. A vezetői döntések azonban mindig hatással vannak másokra is. Ezért sokkal nagyobb felelősség társul hozzájuk.


Több féle szokás kialakításával javítható a döntési képesség. Ezek egyike a játék! Játszani annyit jelent, mint döntéseket hozni egy rögzített (ezáltal elég biztonságos) szabályrendszerben, játékos környezetben. David Gamon, Ph.D. alapján a kártyajátékok, táblajátékok és számítógépes játékok mindegyike fejleszti a döntéshozatali képességeket, amellett, hogy szórakoztatnak is.


A Maximulation szimulációk alapeleme a játékos megközelítés, szimulációinkat úgy fejlesztettük, hogy már a játékélmény is jutalmat jelentsen, mindezt úgy, hogy ne menjen a tanulási, tapasztalati kimenet rovására.


Slider
Slider


blog
Image is not available

Cím
Istvánmezei út 2/C
H-1146 Budapest

Kapcsolat
info@maximulation.com
+36 20 489 4774

Adatkezelési tájékoztató
olvasd el itt: adatkezelési tájékoztató

Slider